Policie INFORMUJE

Autor článku: Petr Kafka, pro číslo 7/2008, vloženo dne 21.02.2008

[Stálý odkaz na článek]

Zatím neznámý pachatel odcizil 8. února ze sloupu veřejného osvětlení v Kotvrdovicích nainstalovaný měřič rychlosti, který odmontoval pod rouškou tmy. Majiteli, tedy obci, způsobil škodu za 60 tisíc. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
O osobní doklady, mobilní telefonu, bundu a další věci přišla padesátiletá řidička. Jen na hodinu se vzdálila od vozidla Škoda Octavia, které nechala na kraji silnice poblíž lesní cesty u Blanska, čehož využil neznámý pachatel. Krádeží způsobil škodu za necelých 10 tisíc.
Ztrátu dokonce celého vozidla nahlásil 9. února majitel Škody Favorit. Vůz totiž nenašel stát na svém místě na ulici Kpt. Jaroše v Boskovicích. Škoda byla nahlášena ve výši 10 tisíc.
Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek. Přesně takové obvinění si vyslechl jednadvacetiletý muž z Blanska, který v srpnu loňského roku na ulici Svitavská předal nejméně v jednom případě pervitin o dva roky mladšímu mladíkovi. Za to mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
Dosud neznámí pachatelé ukradli 13. února z areálu jedné strojírenské firmy v Boskovicích dvě stě kilogramů mědi. Majiteli tak způsobili škodu za 20 tisíc.
Sotva získal oprávnění řídit motorové vozidlo, už o něj přišel. Osmnáctiletý řidič Renaultu Clio skončil v osidlech policejní hlídky 9. února v Blansku. A při dechové zkoušce neměl čisté svědomí – nadýchal totiž 0,38 promile. Sám se přiznal, že před jízdou vypil dvě desítky.
Zkoušku na alkohol odmítl čtyřiadvacetiletý řidič Citroënu Xsara v Crhově. Musel tak odevzdat řidičský průkaz, ve správním řízení mu nyní hrozí finanční postih v řádu desítek tisíc korun. Navíc také zákaz řízení motorových vozidel až na dva roky.
Dalším, kdo odmítl dechovou zkoušku, byl 10. února v Letovicích jednatřicetiletý řidič Fordu Sierra. A to i přes to, že jevil známky podnapilosti. Policisté navíc zjistili, že nevlastní žádné řidičské oprávnění a ještě k tomu má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel až do konce roku 2009. Nyní je muž ve zkráceném přípravném řízení stíhán pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení bez patřičného oprávnění. Kvůli tomu může putovat až na jeden rok za mříže.
Všechny potřebné doklady předložil policejní hlídce čtyřicetiletý řidič Škody Favorit na ulici Pražská v Letovicích. Jenže nějak asi pozapomněl na to, že má uložen zákaz řízení až do konce září letošního roku. I on se tak dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí, za což ho může čekat půlroční trest odnětí svobody.
Přednost v jízdě nedal sedmačtyřicetiletý řidič Fiatu Panda 10. února na ulici Nádražní v Boskovicích a narazil tak do vozu Opel Astra. Při srážce nebyl nikdo zraněn, hmotná škoda činila 40 tisíc.
Alkohol sehrál hlavní roli při nehodě, která se stala 11. února mezi obcemi Sloup a Petrovice. Devětadvacetiletý řidič Fiatu Uno vjel rychle do levotočivé zatáčky, kterou nevybral. Při havárii utrpěl jak řidič, tak jeho o sedm let mladší spolujezdec lehké zranění. Při orientační dechové zkoušce viník nadýchal 2,46 promile, za což přišel o doklady. Na vozidle vznikla škoda za 20 tisíc.
Na nezpevněnou krajnici najela 12. února při projíždění levotočivé zatáčky na trase Lysice – Brno dvacetiletá řidička Volkswagenu Golf. Dostala se tak vpravo mimo komunikaci, kde narazila do zabetonovaného patníku a následně do stromu. Z nehody vyvázla s lehkým zraněním, s nímž byla hospitalizována v boskovické nemocnici. Škoda představovala 20 tisíc.
Smyk na mokrém povrchu vozovky dostal 12. února dvaatřicetiletý řidič Škody Octavia, jenž jel ve směru Žďárná – Valchov. Následně vyjel mimo silnici, kde se s autem převrátil na střechu. Vše zakončil nárazem do stromu. Při nehodě utrpěl lehké zranění, dechová zkouška byla negativní. Škoda se vyšplhala na 100 tisíc.
Policejní hlídka zastavila 13. února v Milonicích třiačtyřicetiletého řidiče Toyoty Land Cruiser, jenž jel z Brna na Svitavy. Který ovšem za volantem vůbec sedět neměl, nasbíral totiž už dvanáct trestných bodů, od 1. února tak přišel o řidičské oprávnění. Za řízení bez potřebného oprávnění hrozí muži až roční pobyt v cele.
Bez dokladů si vyjel ve stejný den osmadvacetiletý řidič Hyundai Pony, kterého policisté zastavili na ulici Svitavská v Blansku. Přitom dobře věděl, že mu soud zakázal řízení do konce roku 2010. V další jízdě bylo výtečníkovi zabráněno odtažením vozidla. To však nebylo vše, následně totiž hlídka načapala devětapadesátiletou řidičku Škody 120, která si vesele řídila, ačkoli za volant nesměla usednout až do července letošního roku. Tento zákaz jí bude určitě prodloužen.
Výčet provinilců se 13. února rozšířil o třiadvacetiletou řidičku Škody 120, kterou policejní hlídka ve spolupráci se strážníkem městské policie přistihla ve Velkých Opatovicích. Ani ona nerespektovala soudní řízení, přičemž zákaz jí měl vypršet za pouhý měsíc.
Pod vlivem alkoholu usedla za volant sedmadvacetiletá řidička Renaultu Clio, kterou policisté zastavili 13. února v Boskovicích. Dechová zkouška prokázala 0,20 promile. Žena sama požití alkoholu přiznala.


Podobné články:
Z policejního zápisníku - ze dne 05.05.2008 (4)
Policie INFORMUJE - ze dne 10.06.2008 (3)
Policie INFORMUJE - ze dne 24.03.2008 (3)
Policice INFORMUJE - ze dne 10.03.2008 (3)
policie INFORMUJE - ze dne 06.03.2008 (3)
Policie INFORMUJE - ze dne 27.02.2008 (3)
Nakupující dělník přišel v Letovicích o skoro dvacet tisíc korun - ze dne 20.09.2017 (2)
Vyprázdnil dvě láhve a sedl za volant - ze dne 29.01.2016 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 12.03.2015 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 20.02.2015 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 05.02.2015 (2)
Policie informuje - ze dne 13.01.2015 (2)
Vražda v Jedovnicích? Podezřelý na útěku - ze dne 18.12.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 20.11.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 07.11.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 16.07.2014 (2)
Opilý jezdí dál - ze dne 22.05.2014 (2)
Cyklisté se srazili - ze dne 22.05.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 19.03.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 07.03.2014 (2)

Všechny články z tohoto čísla (7/2008):

Rubrika: Zpravodajství
Čtyři obce na Blanensku se letos dočkají opravy mostů
Jak si vedla městská policie v Boskovicích v loňském roce?
Logopedické třídy v Boskovicích – rodiče i nadále zůstávají v nejistotě
Města a obce našeho regionu řeší problémy s čistírnami vod a kanalizacemi
Podnikatelem roku je v kraji Jiří Fusek
Radní nechtějí otálet s přípravou nového územního plánu
Smírčí výbor rozhodl ve prospěch starosty
Tělesně postižení se vzdělávali u počítačů
Vydávají katalog řemesel
Zapsali nové žáčky, teď je tíží propojení školy a školky

Rubrika: Kultura
Bude se besedovat o křesťanství
Flamenco roztančí Boskovice
Kinoautomat v Boskovicích - diváci si tvořili svůj film
Nepálem provede Honza Odehnal
Po třiceti letech se na boskovická divadelní prkna vrací muzikál. A ve velkém!
Projekt 100 opět nabídne slavná díla filmové historie
Slavné vily má i náš region, píše se o nich v knize
Šmajdalo se ve velkém
Zahrádkáři v kině
Žákovská galerie

Rubrika: Sport
Artezia cup
Blansko doma dostalo výprask od Techniky
Boskovická Nobica uhrála s Protivanovem remízu
Boskovičtí Sokolové udělali další důležitý krok k postupu
Desítka v Ráječku se opět stala kořistí Orálka
Domácí porážkou si volejbalisté zkomplikovali situaci
Kam za sportem
Minervu čeká rozhodující zápas
Obě žákovská družstva vzpěračů dominovala
Okresní hokej
Stolní tenis

Rubrika: Představujeme
Sběratel minerálů - Václav Stoupal

Rubrika: Černá kronika
Policie INFORMUJE

Rubrika: Napsali nám
Dětský karneval v Chrudichromech
Lipová alej a otázky třetího pádu
O lysické sluníčko
Opět příjemně rehabilitovali
Tvorba prezentačních materiálů
Učíme se myslet pro budoucnost
Valentýnský ples ZŠ Sušilova
Vydali se do vesmíru
z Našeho pohledu