Boskovice * Park u Zámeckého skleníku v Boskovicích provoněly v červnu lákavé vůně v rámci třetího ročníku Food festivalu. Oproti minulému roku si příchozí hosté mohli vybrat z opravdu početné nabídky různých pokrmů a chutí. „Udělali jsme to trochu jinak a snažili se také, aby od jednoho druhu občerstvení byly na místě třeba jen dva stánky. Aby tu nebyly třeba samé hamburgery,“ říká za pořádající Spolek gurmánů Boskovice Petr Malach.
A povedlo se. Po tři dny mohli návštěvníci ochutnávat nabídku pizzy, churros, asijské speciality, bohatou nabídku chilli omáček, gyros, ale i lákavé zákusky nebo zmrzlinu. „Nabídka byla různorodá. Na příští rok máme ale ještě prostor na tři, čtyři další stánky, takže se budeme snažit najít zase něco nového,“ říká Malach. Chybět nemohly ani soutěže v pití piva nebo pojídání hamburgerů na čas. Ačkoliv nešlo o tak velké porce, jako v minulém roce. „Nechtěli jsme, aby v tomto počasí museli účastníci u jídla sedět hodinu. Proto byly letos jen 450 gramové burgery a soutěž tak byla rychlejší,“ přiznává.
Kromě občerstvení festival nabídl také zajímavé hudební koncerty. Například skupinu Jelen nebo Veronu či Majka Spirita. „Z pohledu interpretů, které jsme do Boskovic přivedli, jsme určitě spokojeni. Ale návštěvnost bychom rádi viděli vyšší,“ přiznává Malach s tím, že ani Food festival se nevyhnul nízkému zájmu o koncerty, který hlavně poslední měsíce trápí celý region. „Pro příští rok přemýšlíme o jiné, možná trochu levnější variantě kulturního programu. Oproti minulému roku jsme měli pokles alespoň dvacet procent. Kultura má celkově problém a my se tomu musíme více přizpůsobit,“ přemýšlí pořadatelé již nad podobou příštího ročníku.(Luke)