ADVENTURE MENU – Chutné novinky pro každou příležitost

Autor článku: Dopisovatel, pro číslo 13/2017, vloženo dne 05.10.2017

[Stálý odkaz na článek]

Česká Republika * Adventure Menu je chutné plnohodnotné jídlo nejen na cesty, ručně dělané v tradiční české kuchyni, bez jakých konzervantů. Přesto vydrží čerstvé až tři roky. Navíc díky samoohřevnému systému jej ohřejete kdykoli a kdekoli během dvanácti minut.

Nyní Advenutre Menu představuje tři horké novinky:

Pečené hovězí na tymiánu – biftek za 12 minut 
Aby se Vám lépe jedlo ze sáčku, udělali jsme Vám ze steaku kostky. A to ne ledajaké, neboť se jedná o prvotřídní hovězí z mladých býčků. Aby zkřehlo, nakládáme jej přes noc do oleje a tymiánu, který mu přidá tu správnou vůni a finální chuť. Poté jej vložíme do trouby a pečeme. Závěrečná sterilace se již jen podepíše na tom, že se maso na jazyku jen rozpadá a krásně naplní vaše chuťové pohárky. Jeho nízká hmotnost jej předurčuje k zabalení do batohu na pěší výlety, když cestujete na lehko. Složení: hovězí plec (98%), tymián (0,5%), řepkový olej, sůl, pepř 1 balení – hmotnost 200 g +- 5 % (z 300 g syrového masa) Cena: 239,00 Kč

Kuřecí křídla na medu a chilli – pikantní chuťovka 
Pečená kuřecí křidélka v pytlíku?! Ano, i to je možné. A navíc velmi chutné! S touhle peckou rozhodně zabodujete na treku s kamarády, nebo i s rodinou na pikniku. Křídla jsme zbavili konců bez masa a tak v sáčku naleznete jen to nejlepší kuřecí, naložené přes noc v medu a kouscích chilli. Po prvním zakousnutí se vámi prožene nejprve příjemný sladký medový pocit, který hned vystřídá jemně pálivý vánek chilli. Křehké kuřecí kousky se vám budou rozpadat na jazyku a vy budete litovat, že jich je v sáčku jen pět. Složení: kuřecí křídla (97%), med (1,4%), sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), chilli (0,6%). 1 balení – hmotnost 300 g +- 5 % (z 300 g syrového masa) Cena: 184,00 Kč

Masové koule s basmati a rajskou omáčkou – oběd pro celou rodinu
Masové koule z hovězího předního mletého masa jsme namixovali s rýží basmati a dochutili pouze petrželí. Pak už jen pepř a sůl a hotovo. Sladká rajská omáčka je klasikou z kořenové zeleniny a rajského protlaku, s lehkým tónem skořice. Věřte, že toto bude trhák, po kterém se utlučou hlavně vaše děti. Poměr masa a rýže basmati jsme zvolili takový, aby bylo jídlo kompletně vyvážené jako celek, ale pokud si k němu uděláte těstoviny, získáte poctivé dvě porce pro vydatný oběd či večeři. Složení: masovo-rýžové koule (51 %) (hovězí maso mleté (50 %), rýže basmati (15 %), voda, vejce, olej řepkový, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), sušená petržel, pepř), rajská omáčka (49 %) (voda, rajský protlak (voda, rajčatový protlak, cukr, sůl), cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák, petržel) rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej, cukr, citron, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), divoké koření. 1 balení – hmotnost 200 g +- 5 % (z 300 g syrového masa) Cena: 184,00 Kč

Jídlo bez konzervantů a bez chemie s tříletou trvanlivostí 
Jídlo Adventure Menu je plnohodnotným ručně vařeným jídlem vyrobeným v České republice. Díky unikátní technologii sterilace je připraveno zcela bez konzervantů, obávaných „éček“ a jiných chemických přísad. Je tedy 100% přírodní, přesto zaručuje až tříletou trvanlivost. Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Jídlo je v takzvaném tekutém stavu, není dehydrované, není instantní, je připravené k okamžité konzumaci. 

Samoohřevný systém: teplé jídlo kdekoli a kdykoli 
Stačí jej ohřát. To je možné mnoha způsoby: v mikrovlnné troubě, v kotlíku, v horké vodě. Unikátní je však možnost tzv. samoohřevu, kdy sáček s jídlem vložíte do speciálního ohřívacího vaku, tzv. Zipper-bagu, přidáte samoohřevnou kapsli a trochu vody. Samoohřevná kapsle je jednorázová a funguje na principu exotermické reakce mezi nehašeným vápnem a vodou. Ta vytvoří teplotu až 100°C a takto horká pára ohřeje jídlo i v extrémních podmínkách za 12 minut. Zipper-bag můžete používat znovu a znovu, kapsle je po použití zcela rozložitelná, tudíž jí můžete zakopat kdekoli v přírodě. 

Čerstvé suroviny, žádné polotovary 
Jídlo Adventure Menu je vyráběno ručně, tradičními postupy z čerstvých surovin od lokálních farmářů a zemědělců. Žádné polotovary. Většina jídel je bezlepková, vyráběna z unikátní směsi kukuřičné a rýžové mouky. Na výběr jsou i bezlaktózová, či bezvaječná jídla.
Více na www.adventuremenu.cz

Jiří Hubička 
Communication manager m: 
+420 734 204 685 
e: jiri.hubicka@moris.cz


Všechny články z tohoto čísla (13/2017):

Rubrika: Zpravodajství
Babybox i v Blansku
Běželi pro Nikýska
Bohuslav Martinů - skladatel, ale i cestovatel. V Poličce zahajují výstavu o slavném rodákovi
Budoucnost Isarna v Letovicích je stále nejasná
Cena Křesadlo poprvé v Jihomoravském kraji, patronem je Bolek Polívka
Den české státnosti si v Krumlově připomenou na společném turistickém pochodě
Dobročinný koncert Hrajeme pro život ve spolupráci s televizí Barrandov
Finále Miss Léta proběhne v neděli 24. 9. na Velké Chuchli
Hrnčířský jarmark v Kunštátě propršel
Hudební cykly ... Kruh přátel hudby a Jazz and Blues Boskovice 2017/2018
Chodník bude do svátku Všech svatých
Jihomoravský kraj a město Brno se společně představují na veletrhu Expo Real v Mnichově
Jihomoravský kraj pošle finance na pomoc partnerské Zadarské župě postižené povodní
Jihomoravský kraj vloží 10 milionů na rozšíření letecké dopravy
Jiřinky ve Velkých Opatovicích znovu lákaly
Kraj podpoří organizace poskytující sociální služby dalšími 107 miliony korun
Kraj rozešle téměř 35 milionů na platy zdravotnických pracovníků
Mezi Kyjovem, Miloticemi a Ratíškovicemi zmizely výmoly. Kraj otevřel opravenou silnici
O nastávajícím víkendu budou dobrovolníci opět uklízet
O udělení letošních Cen Jihomoravského kraje rozhodli krajští zastupitelé na svém zasedání
Obřadní síň ve Velkých Opatovicích v novém
Okresní koupaliště bilancují letošní sezónu
Oprava kina bude pokračovat příští rok
Opravují vstup k ordinacím
Ožijí znovu historické Lázně Velká Roudka?
Po celé Evropě budou létat dvě letadla propagující Jihomoravský kraj a město Brno
Podzimní tematické prohlídky s průvodci
Provozní doba pro veřejnost - Městské lázně Boskovice 21. 9 - 1. 10. 2017
Provozní doba pro veřejnost - Městské lázně Boskovice 28. 9 - 8. 10. 2017
Provozní doba pro veřejnost - Městské lázně Boskovice 5. - 15.10. 2017
Příprava oslav 100. výročí narození Tomáše kardinála Špidlíka
Regionální filmový fond kraj podpoří částkou 5 milionů korun
Rok od jeho otevření je nové nádraží stále prázdné
Sportovní hala na Sušilové stát může
Stanice TV Barrandov uctí památku Jana Třísky mimořádnou změnou programu
Stará nemocnice ve Znojmě našla svého kupce
Stav ovzduší v Jihomoravském kraji se dlouhodobě zlepšuje
Světový den srdce 29. 9.
Švindlování s hodinami a přestávkami v náklaďáku nebo kamionu bude těžší
Televize Barrandov se rozloučila s Alešem Cibulkou a Michalem Jagelkou
V Boskovicích bojují za záchranu Dvořáčkova mlýna
Velké Opatovice a Jevíčko spojí cyklostezka
Volnočasové aktivity slaví u žáků úspěch
Vybrali podobu rekonstrukce náměstí v Letovicích
Vyrazili okolo Malé Hané
Zahájí opravu hasičské zbrojnice
Zámecké hemžení v pirátském stylu
Žáci v Letovicích se aktivně zapojili do preventivní akce

Rubrika: Kultura
Bílá pastelka v Nemocnici Blansko
ČS KONCEPT 70. LET ve Fait Gallery už příští týden
Galerie vystavuje Adolfa Borna
Návrat Muzejní maringotky k 40. výročí úmrtí herce Karla Högera
Pozvánka na představení a workshop korejského loutkového divadla
Představí držitele boskovického panství
ŘÍJEN 2017 VENUŠE ve Švehlovce - kulturní sluj jak Brno!
Zámek Lysice - otevírací doba a kulturní akce v říjnu

Rubrika: Sport
Babí léto nabízí dva závody Okresní běžecké ligy
Bikeři zavítali na Velenov
Boskovice nasázely osm branek Litomyšli
Hokejisté Minervy Boskovice na Třebovou nestačili
Hokejové derby ovládly Boskovice
Mizerný víkend fotbalistů
Mladí basketbalisté zahájili sezónu
Okresní tým Blanensko zahájil vítězně
Opět zlatý Milda Bayer
První mistrovská utkání mladých basketbalistů
Skvělé umístění pro Svitávku
V poháru postupují
Závěrečná prověrka přinesla čtvrté místo

Rubrika: Představujeme
ADVENTURE MENU – Chutné novinky pro každou příležitost
Libor Hoppe – Nesouhlasím s tím, jak se naše země mění
Šetřete a využívejte vodu efektivně. AQUAMODUL, s.r.o. vám poradí jak
Zvítězil jen Kunštát

Rubrika: Černá kronika
Naboural dvě auta pod vlivem alkoholu
Nakupující dělník přišel v Letovicích o skoro dvacet tisíc korun
Neskutečně brutální agresoři kopali do bezvládného těla napadeného seniora
Nešťastně řešila sousedské spory
Nutně potřeboval kolo
Sprejerovi stačila čtvrthodina
Telefon nedorazil - žena přišla o více než dvanáct tisíc korun
Traktor z Anglie na Letovicko nedorazil
Zaměřili se nejen na bezpečnostní pásy
Zloděj musel vzít za vděk skoro patnáctitisícovou hotovostí
Zloděj se zajímal pouze o šperky
Zloděj získal v boskovické prodejně snadno více než padesát tisíc korun
Zloděje zlákalo odstavené nezajištěné horské kolo v altánu

Rubrika: Napsali nám
5 nejběžnějších reakcí mužů, pokud jsou v ložnici odmítnuti
Brno a další města bez rizikového glyfosátu
Dny duševního zdraví v Brně a v okresech JMK
Hosty Jaromíra Soukupa budou Milan Chovanec a Martin Stropnický
Hrad Svojanov připomene svatého Václava
Jak se neztratit ve stáří? Odpovědi pro seniory i jejich rodiny přináší nový informační portál
Lidé mají poslední šanci hlasovat, kdo dostane zlatý ekologický glóbus
Mendelova univerzita v Brně připravuje Noc vědců
Měsíci věží a rozhleden v Blansku
METEOROLOGICKÝ RADAR Skalky OTEVŘEN
Na televizním trhu roste nejvíce Skupina Barrandov
Novinka na kožní ambulanci Nemocnice Blansko – nový DERMATOSKOP
Olešnický kvítek - soutěžní přehlídka mladých muzikantů
PRgang startuje druhý semestr, spolupracuje již se třemi univerzitami
Reakce na rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání
Seznamovací párty ve školní družině Sušilova v Boskovicích
Sporťáček zaujal i v dešti, Moravec sportoval s dcerou
Spouští se unikátní seznamka pro handicapované. Nabízí příležitost najít si životního partnera
Studentky učí své vrstevníky, jak se zachovat při mozkové mrtvici
Veletrh hodinek SEW 2017 v Brně
Vrcholí nábor nových projektů do 5. ročníku Laboratoře Nadace Vodafone