Policie informuje

Autor článku: Petr Kafka, pro číslo 29/2007, vloženo dne 24.07.2007

[Stálý odkaz na článek]

Zatím neznámý zloděj ukradl 15. července dvě uzamykatelné kovové bedny na tiskoviny u obchodního domu Kaufland v Blansku. Zloděj bedny odnesl asi sto metrů od místa krádeže, kde vypáčil visací zámky a ukradl veškeré tiskoviny. Způsobil tak škodu za 5,4 tisíce.
Finanční hotovost 22 tisíc ukradl zloděj 16. července z černohorské restaurace U Korců, do níž se dostal přes sklep. Navíc poškodil zařízení za 200 korun.
Důvěřivosti stařenky zneužila 17. července neznámá žena. Krátce před polednem zazvonila v Bořitově u domu osmdesátileté paní, které se představila jako sociální pracovnice. Majitelce pak nabízela deky, za které měla zaplatit 2 tisíce. Nic netušící paní pozvala ženu dovnitř a šla pro peníze. Po chvíli však přišla do domu další žena, která zase poprosila o cibuli. Pro ni odešla stařenka na zahradu, čehož povedená dvojice dokonale využila. Z ložnice totiž ukradla hotovost 25,6 tisíce korun.
Část zavlažovacího zařízení, složeného z hliníkových trubek a otáčecí trysky, ukradl 18. července z lesní školky u Svinošic neznámý pachatel. Majitel už jen mohl nahlásit škodu ve výši 20 tisíc.
Neznámý pachatel se vloupal 19. července do restaurace v Rájci-Jestřebí, kam se dostal přes větrací okénko. Z restauračního objektu a především zásuvek baru odcizil finanční částku 11,5 tisíce.
Do protisměru se dostal 14. července po projetí levotočivé zatáčky u Lažánek šedesátiletý řidič, kde se střetl s protijedoucím nákladním automobilem. Ten následně vyjel do pole, kde narazil do břehu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, odhadnutá škoda představuje 80 tisíc.
Policejní hlídka kontrolovala 15. července krátce po druhé hodině ranní v obci Suchý šestapadesátiletého řidiče. Dechová zkouška odhalila stopy alkoholu, muž nadýchal 1,40 promile. V nemocnici se podrobil odběru krve, policisté mu samozřejmě zadrželi řidičský průkaz.
Stejného prohřešku se dopustil sedmatřicetiletý motocyklista, kterého policisté zastavili v Černé Hoře. Řidič motorky nadýchal 1,03 promile.
A do třetice alkohol za volantem. Do osidel policie upadl řidič v Jedovnicích, který nadýchal 0,36 promile. Sám se přiznal, že před jízdou vypil jednu desítku. Při kontrole však nepředložil řidičský průkaz ani doklady od vozidla. Celý případ se tak dále šetří.
Na chvíli usnul za volantem, což se mu nevyplatilo. Třicetiletý řidič poté 15. července na cestě z Šebrova do Blanska vyjel mimo vozovku, kde narazil do zaparkovaného osobního vozidla. Způsobil tak škodu za 170 tisíc.
Osmadvacetiletá řidička nadýchala 16. července v Blansku při silniční kontrole 0,49 promile. Policistům se přiznala, že před jízdou vypila alkoholický nápoj. Při kontrole nepředložila řidičský průkaz, s tím, že ho zapomněla doma. Další šetření prokázalo, že nelhala.
Dostatečně pozorný nebyl 17. července při přebíhání vozovky desetiletý chlapec v Boskovicích, který vběhl do jízdní dráhy jednadvacetileté řidičce. Při nárazu pak utrpěl lehké zranění, s nímž byl převezen do boskovické nemocnice. Na autě vznikla škoda za 7 tisíc.
I když předjel autobus, stále jel v levé části vozovky. Tak vypadal manévr devětadvacetiletého řidiče 17. července u obce Křtiny, jenž se poté bočně střetl s protijedoucím motocyklem. Naštěstí nikdo nebyl zraněn, škoda se vyšplhala na 70 tisíc.
Bezpečnou vzdálenost nedodržel 18. července jednadvacetiletý řidič v Ráječku za vozidlem, které muselo přibrzdit před přechodem pro chodce. Při střetu vznikla škoda ve výši 60 tisíc.
Protijedoucího vozidla se zalekl 18. července u Černé Hory sedmadvacetiletý řidič, který nejdříve vyjel na pravou krajnici a poté do protisměru, kde narazil do silničního břehu. Na opravu auta nyní bude potřebovat 15 tisíc.
Podobně dopadl tentýž den šestatřicetiletý řidič ve Žďárné. I on se při projíždění levotočivé zatáčky zalekl protijedoucího auta. Proto strhl řízení vlevo, kde narazil do kamenné zídky. Z nehody vyvázl bez zranění, policistům však odmítl dát dechovou zkoušku na alkohol, nepodrobil se ani lékařskému vyšetření. Proto mu policejní hlídka zadržela řidičský průkaz. Škoda na autě činila 48 tisíc.
Až rok vězení hrozí devětadvacetiletému řidiči, který 18. července řídil v Boskovicích pod vlivem návykové látky. Při silniční kontrole totiž nadýchal 1,53 promile, přišel tak na čas o řidičský průkaz.
Přednost v jízdě nedala 19. července v Boskovicích devatenáctiletá řidička, která srazila motocyklistu. Ten naštěstí vyvázl bez zranění, škoda na dopravních prostředcích činí 25 tisíc.
Třiapadesátiletý řidič nedodržel 19. července bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím autem a u Křetína do něho narazil. Způsobil tak škodu za 70 tisíc.
Zaparkovaný motocykl přehlédl při couvání devětadvacetiletý řidič nákladního automobilu 19. července v Boskovicích. Poté, co do něho narazil, ho ještě chvíli sunul po vozovce. Vznikla tak škoda za 40 tisíc.
V boskovické nemocnici skončil osmiletý klučina, který 19. července v Kunštátě při vyjíždění z vedlejší silnice nedal přednost v jízdě nákladnímu automobilu. Při střetu pak utrpěl lehké zranění. Celková škoda činila 11 tisíc.
Docela dost si přihnul 20. července dvaatřicetiletý řidič v Blansku. Necelou hodinu po půlnoci totiž při dechové kontrole nadýchal 2,32 promile. Policistům poté řekl, že řídil vozidlo jen od hotelu Panorama směrem do Blanska. To je rozhodně neobměkčilo, zvláště když muž měl uložen zákaz řízení motorových vozidel. Nyní bude stíhán pro dva trestné činy, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí až tři roky vězení.


Podobné články:
Policie informuje - ze dne 24.04.2007 (3)
Nakupující dělník přišel v Letovicích o skoro dvacet tisíc korun - ze dne 20.09.2017 (2)
Policie informuje - ze dne 17.04.2007 (2)
Policie informuje - ze dne 10.04.2007 (2)
Policie informuje - ze dne 06.04.2007 (2)
Do kapes si nacpali i tampony - ze dne 02.02.2021 (1)
Srazil chodkyni a ujel. Prosíme - pomozte vypátrat nezodpovědného řidiče - ze dne 19.01.2021 (1)
Příkladná spolupráce zachránila lidský život, policisté byli na místě do tří minut - ze dne 08.12.2020 (1)
Pro dvě drahá kola zloděj vyrazil do kempu v Jedovnicích - ze dne 07.10.2020 (1)
Opilý řídil elektrokoloběžku po Boskovicích - ze dne 06.10.2020 (1)
Motorkář se srazil s cyklistou mezi Rájcem a Bořitovem, cyklista vyjížděl z cyklostezky - ze dne 05.10.2020 (1)
Řidič vozidla při průjezdu zatáčkou nezvládl řízení, - ze dne 30.09.2020 (1)
U Crhova se srazilo osobní auto s traktorem - ze dne 19.09.2020 (1)
Stavbu navštívil zloděj. Zmizelo pracovní nářadí v hodnotě přesahující sto tisíc korun - ze dne 05.09.2020 (1)
Dítě uvízlo v kontejneru na textil a bylo transportováno leteckou záchrannou službou do nemocnice - ze dne 19.08.2020 (1)
Předjíždějícího motorkáře srazilo auto mezi obcemi Šebrov a Blansko - ze dne 15.08.2020 (1)
Zpronevěřil firemní peníze. Vymyslel si loupežné přepadení - ze dne 12.08.2020 (1)
Falešná exekutorka vylákala po telefonu peníze. Poškozená žena zaplatila téměř 53 tisíc korun - ze dne 03.08.2020 (1)
Hledáme dívku, která je na útěku výchovného ústavu - ze dne 01.08.2020 (1)
Rodinná dovolená se proměnila v noční můru. Plačícího dítěte u silnice si povšiml muž - ze dne 28.07.2020 (1)

Všechny články z tohoto čísla (29/2007):

Rubrika: Zpravodajství
Boskovičtí zelení slaví půl roku existence
Havarijní stav na radnici zajistili, na kompletní opravu peníze nejsou
I v Šebetově bude radar
Jiří Crha v Letovicích
Kvůli suchu začaly žně dříve, zemědělci se nejvíce obávají srážek
Největší firma průmyslové zóny Boskovic rozjíždí výrobu
Objížďka skončila, kruhový objezd zůstal
Z našeho pohledu
Znamení těchto dnů – boj s horkem: Tropické teploty dávají zabrat

Rubrika: Kultura
Agility bude patřit psím soutěžícím
Festivalová anketka: Lidé ve festivalových Boskovicích milují pohodu
Okrouhlecký tuplák čeká na soutěžící
Představujeme: Trenér úspěšných plavců Jan Horák
Sluncem prozářený jubilejní Festival Boskovice 2007
Šebetovská pouť láká bohatým programem
Tanky už pomalu míří k Letovicím

Rubrika: Sport
Boskovické béčko bylo na jaře nejlepší
Další vydařená modelářská neděle
Kanonýr Havlíček se vrací do divizních Boskovic
Kvalitně obsazený fotbalový turnaj K-Keramika cup ovládlo Znojmo
Na letovických dvorcích se Havelková dostala do finále
Nobica zahájila herní přípravu
Od kolové si neodpočnou ani o prázdninách
Pohár týdeníku pro Spartu Brno
Rájec opouští střelec Crhák
Ve Vysočanech letos kraloval Klement

Rubrika: Černá kronika
Motorkáři zavinili více nehod
Policie informuje
Smrtelná nehoda u Mladkova

Rubrika: Hubneme
Hubneme s Regionpressem - Jak funguje tělo při výkonu I.?

Rubrika: Kassikova kronika
Neděle 15. července 2007: Krkatá baba