Policie INFORMUJE

Autor článku: Dopisovatel, pro číslo 6/2010, vloženo dne 17.03.2010

[Stálý odkaz na článek]

Výzva svědkům
Letovice * Vyšetřovatelé vážné dopravní nehody, k níž došlo ve středu 10. března v 10:45 hodin na křižovatce místních komunikací ulic Čápkova a Masarykovo náměstí v Letovicích, hledají svědky této události. Střetlo se při ní osobní auto Renault Kangoo s cyklistou. Podle prvotních informací z místa nehody jednačtyřicetiletý řidič Renaultu couval a přehlédl přijíždějícího sedmdsedmdesátiletého muže jedoucího na kole. Při střetu byl cyklista těžce zraněn a byl vrtulníkem přepraven do brněnské nemocnice.
Vyzýváme proto svědky dopravní nehody, aby se telefonicky ozvali vyšetřovateli por. ing. Liboru Kutilovi na telefonní číslo 974 631 353 nebo na tísňovou linku 158.
Brno-Svitavy: hromadná nehoda
Závist * K dopravní nehodě sedmi vozidel vyjížděli kolem čtvrt na sedm večer ve čtvrtek 11. března blanenští dopravní policisté. Nehoda, k níž došlo v blízkosti odpočívadel v černohorských lesích nedaleko obce Závist, se obešla bez zranění. Příčinou bylo podle prvotních šetření nedodržení bezpečné vzdálenosti a také nepřizpůsobení rychlosti stavu a povrchu vozovky, která byla v důsledku povětrnostních podmínek namrzlá. Při nehodě vznikla škoda 115 tisíc korun, u žádného z řidičů policisté nezjistili, že by před jízdou nebo během ní požil alkohol.
Nehoda zkomplikovala dopravu i ostatním řidičům. Policisté tam totiž museli asi do čtvrt na devět do večera, než se podařilo odstranit následky nehody, řídit dopravu.
Druhou splátku neuhradil
BLANENSKO * Motocykl značky Yamaha v hodnotě třiceti tisíc korun se v srpnu před dvěma roky odvezl od původního majitele dvaatřicetiletý muž. Za motocykl však zaplatil pouze první splátku v hodnotě 19 tisíc korun, další část kupní ceny měl doplatit do října roku 2008. Dosud se tak nestalo, a to ani po urgencích poškozeného muže, kterému tak stál ještě chybí 11 tisíc korun. Vše tak v současnosti ohlásil policii, která věc bude šetřit pro podezření ze spáchání trestného činu Podvod.
Zmizely součástky z vagónů
Blansko * Pět šroubovek, které slouží k upevnění vagónů k sobě, a dalších šestnáct kusů kusů brzdových destiček odcizil dosud nezjištěný pachatel z vagónů stojících v železniční stanici v Blansku. Celkově tak způsobil škodu za víc jak 31 tisíc korun.
Vloupal se do lázní
Blansko * Do kanceláře v krytých lázních v Blansku se v noci na čtvrtek 11. března vloupal dosud neznámý pachatel. Ukradl odtud mobilní telefon a fotoaparát, vypil nalezené pivo. V budově se ještě pokoušel vypáčit kovový trezor, to se mu však nepodařilo. Trezor tedy ponechal na místě. Celkem tak na odcizených věcech a na poškození vybavení lázní způsobil škodu za asi 17 tisíc korun.
Kradl naftu ve velkém
Jedovnice * Do firemního areálu v Jedovnicích na Blanensku se v přesně nezjištěné době od poloviny února do současnosti vloupal dosud neznámý pachatel. Nezajištěnými vraty se dostal do areálu, pak překonal visací zámek vrat garáže a nejprve ze zásobníku paliva odčerpal 256 litrů motorové nafty. Pak ještě odšrouboval uzávěry ze tří sudů, z nichž ukradl dalších 600 litrů nafty. Celkem tak způsobil škodu přesahující 25 tisíc korun.
Deky od lékařky nebyly
Lysicko * Paní doktorka si vás vybrala a posílá vám zdravotní deky - s touto historkou navštívila neznámá žena v neděli 7. března třiasedmdesátiletou ženu v jedné obci na Lysicku. Přestože deky měly původně být zdarma, žena požadovala po důchodkyni doplatek ve výši 9 tisíc korun. Když starší paní peníze zaplatila, dostala deky, jejichž cena se pohybuje běžně kolem 5 tisíc korun. Věc nadále šetří kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.
Noc na neděli: alkohol i drogy
BLANENSKO * Že za volant usedla pod vlivem drog ukázal v noci na neděli 7. března policistům speciální tester na drogy u devatenáctileté řidičky osobního vozu Fiat v Boskovicích. Řidička však nesouhlasila s výsledkem testu, proto byla převezena do nemocnice na vyšetření krve i moči. Policisté tedy věc budou dále šetřit, jakmile budou znát výsledky lékařského vyšetření. Řidičce na místě policisté zajistili vozidlo, aby jí tak zabránili v další jízdě.
Mladá žena však nebyla jediným člověkem, který v tuto noc řídil auto, přestože nebyl způsobilý k jízdě. Při policejní akci s názvem Síto, která trvala od sobotního večera do nedělního rána v okrese Blansko, policisté odhalili ještě dalšího řidiče - cizince, který měl v dechu 3,06 promile alkoholu. Policisté jej zastavili v Letovicích.
Ve stejném městě pak zastavili ještě další řidičku Škody Favorit pod vlivem alkoholu, která nadýchala 1,6 promile. Další řidič pak usedl za volant v době, kdy dechová zkouška u něj potvrdila dvě promile alkoholu v dechu. Všichni tři řidiči, kteří usedli za volant značně opilí, jsou podezřelí ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Kromě toho ještě policisté zastavili v Boskovicích čtvrtého řidiče, který byl pod vlivem alkoholu - v dechu však měl pouze 0,16 promile, proto je podezřelý ze spáchání přestupku.
Do noční policejní akce se zapojilo pětadvacet policistů dopravní, pořádkové, cizinecké i kriminální policie. Celkem zkontrolovali téměř 260 vozidel. Při jejich kontrolách zjistili 18 přestupků a uložili blokové pokuty v celkové výši přes 8 tisíc korun. K nejčastějším přestupkům patřilo to, že řidiči nepoužili před jízdou bezpečnostní pásy, měli auto ve špatném technickém stavu, jeden z řidičů zase nerespektoval dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě.
Muže srazil vlak
Rájec - Jestřebí * Život sedmaosmdesátiletého muže v pátek 5. března krátce po poledni vyhasl na železničním přejezdu v Rájci-Jestřebí. Muž společně se svou manželkou začali přecházet koleje v době, kdy byly ještě závory dole a v provozu bylo i signalizační zařízení. Přes přejezd totiž už projel jeden vlak. Když však manželé vstoupili do kolejiště, projížděl stanicí ještě druhý vlak. Zatímco žena stačila uskočit, muže vlak srazil a způsobil mu smrtelná zranění. V průběhu vyšetřování nehody vlaky jedoucí po trati Brno - Česká Třebová musely projíždět pouze po jedné koleji.
Auto skončilo v potoce
Jedovnice * Namrzlá vozovka způsobila nemalé problémy dvaatřicetileté řidičce jedoucí 4. března v ranních hodinách ve směru Jedovnice Blansko. Při vyhýbacím manévru vyjela mimo silnici, kde prorazila zábradlí a s vozidlem značky Škoda Forman skončila v potoce. Nehoda se obešla bez zranění a na vozidle vznikla škoda ve výši 20 tisíc korun. Na zábradlí vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun.
Žena na náledí bourala
Jedovnice * Při průjezdu levotočivou zatáčkou ve směru Jedovnice - Křtiny 1. března ráno dostala čtyřicetiletá řidička smyk a se svým vozidlem Škoda Felicia narazila do protijedoucího vozidla Toyota Avensis, které po nárazu skončilo v příkopu. U řidičky, která nehodu způsobila, bylo zjištěno požití alkoholu. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo. Na vozidle Škoda Felicia vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun a na vozidle Toyota Avensis 70 tisíc korun.
Řeka se vylila z břehů
BLANENSKO * Řeka Svitava se 1. března vylila z břehů a zaplavila silnici mezi Adamovem a Bílovicemi. Upozorňujeme řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti při průjezdu po této silnici nejlépe, aby se této komunikaci vyhnuli.
Motorkář srazil chodce
Šebrov * Motocyklistická sezóna ještě nezačala, přesto už policisté na Blanensku šetří první letošní nehodu, při níž se motocyklista střetl s chodcem. Vše se stalo v neděli 28. února dopoledne před jedenáctou hodinou. Čtyřiatřicetiletému motocyklistovi jedoucími na motocyklu značky Suzuki po silnici II/379 ve směru od Šebrova k Blansku vstoupil z bezprostřední blízkosti do jízdní dráhy v pravotočivé zatáčce dvaašedesátiletý chodec. Motorkář se snažil ještě střetu zabránit, položil motocykl, ten však vyjel do protisměru, kde narazil do osobního vozu značky Renault. Chodec byl při nehodě lehce zraněn, na motocyklu a osobním autě vznikla škoda asi 25 tisíc korun. dechová zkouška neprokázala, že by některý z účastníků dopravní nehody před jízdou nebo během ní pil alkohol.


Podobné články:
Nakupující dělník přišel v Letovicích o skoro dvacet tisíc korun - ze dne 20.09.2017 (2)
Vyprázdnil dvě láhve a sedl za volant - ze dne 29.01.2016 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 12.03.2015 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 20.02.2015 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 05.02.2015 (2)
Policie informuje - ze dne 13.01.2015 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 20.11.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 07.11.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 16.07.2014 (2)
Opilý jezdí dál - ze dne 22.05.2014 (2)
Cyklisté se srazili - ze dne 22.05.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 19.03.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 07.03.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 05.02.2014 (2)
Smrtelná nehoda: řidič od ní ujel - ze dne 24.01.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 21.01.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 10.01.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 03.12.2013 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 07.11.2013 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 23.10.2013 (2)

Všechny články z tohoto čísla (6/2010):

Rubrika: Zpravodajství
Aktuální provozní doba lázní Boskovice od 15. 3. do 21. 3. 2010
Aktuální provozní doba lázní Boskovice od 22. 3. do 28. 3. 2010
Aktuální provozní doba lázní Boskovice od 8. 3. do 14. 3. 2010
Alzheimerova choroba a demence trápí stále více starých lidí
Anketa: Jste spokojeni s integrovaným dopravním systémem?
Blahopřání vítězkám Českého poháru
Blíží se opravy školní kuchyně v blanenském učilišti
Budou upravovat řeku a náměstí
Cestovatelský cyklus tradiční
Derniéra Darwin - ukončení akce Motýl pro pana Darwina
Firmy z regionu bodovaly na Salimě
Hejtman poděkoval dvojici statečných mladíků
Jedovničtí chystají Veletrh regionálních produktů a Knižní jarmark
Kino navštíví Zdeněk Troška
Lapkové kradli na hřbitovech
Masarykovo rádio zamířilo z Prahy do rodného Hodonína
Na gymnáziu začal Salon
Návštěvníci lesů, pozor!
Nová ulice už má své jméno
Odborníci z Mendelovy univerzity v Brně připravují pestrý doprovodný program
Petrovičtí a Boskovičtí zabodovali ve Zlatém erbu
Podnikatelské nápady budou soutěžit o pětimilionovou investici
Podraží plyn i pohonné hmoty
Preventivní akce pro chodce pokračují
První výsledky krizového řešení v dopravní infrastruktuře
Stále více lidí přichází o zaměstnání kvůli alkoholu
V muzeu je k vidění unikátní sbírka
Vlajku pro Tibet vyvěsili Letovičtí
Výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb vyhlášeny
Výstava o vývoji myslivosti a lovectví
Zahájení 14. ročníku fotografické soutěže "Život nejen na kolech"
Zimní Olympiáda: Sázkaři měli napilno
Změnily se jízdní řády
Zrušená stávka nadzvedla spoustu lidí ze židlí
Želivský klášter láká návštěvníky k velikonoční dovolené

Rubrika: Kultura
Branou muzea do středověku může projít opravdu každý
Fotograf Jaroslav Musil se vrací do rodného kraje
Hasiči v SULÍKOVĚ od r. 1908
Moravská galerie v Brně vás zve na
Patricie Fexová vystavuje v Galerii města Blanska
Pěvecký koncert
Slavný jazzový orchestr Duke Ellington Orchestra přidává koncert v ČR – v Brně!
Týden výtvarné kultury v MZM + herecká dílna
Vernisáž výstavy „Hlavy, hlavice a hlávky“
Z Malé Hané až k vlnám Baltu

Rubrika: Sport
Divize bez Protivanova
Do nové sezóny bez závazků
FBO se dál trápí
Frantík: Když si usmyslím hrad, jednou bude stát
Mistrovství Evropy v basketbalu vozíčkářů se blíží
Ocenili nejlepší
Plavecký souboj pro Formánkovou
Registrační úsek v Brně
Sokoli ovládli základní část
Těsná prohra i napotřetí
Úvodní duel rozhodl obránce
Volejbalistky přehrály Brno
Výsledky "O pohár předsedy JmKFS"
Výsledky Memoriálu Františka Trávníčka
Zdravíme všechny účastníky dnešního Modřického poháru
Zimní turnaj ovládla Kuřim
Změny hokeji jen prospěly

Rubrika: Představujeme
Představujeme: Vladimír Tlamka

Rubrika: Černá kronika
Policie INFORMUJE

Rubrika: Napsali nám
DĚTSKÝ MAŠKARNÍ PLES
Doubravičtí měli HE X E N S CH U S S
Komu se to nelíbí, tomu se omlouváme !!!!!
Pomáhat je radost. I podeváté
Solární ohřev TUV Nemocnice Blansko
Střeňský fotbal posiluje na jarní část soutěže o Nerušila a Beníčka z Těšetic
SUCHÝ ožilo dětským karnevalem
Svitávečtí pletou z papíru
Určitě jste v poslední době slyšeli :