Policie INFORMUJE

Autor článku: Dopisovatel, pro číslo 3/2009, vloženo dne 04.02.2009

[Stálý odkaz na článek]

Zneužil tísňovou linku
Křtiny - Opilý sedmačtyřicetiletý muž před půlnocí 29. ledna devatenáctkrát bezdůvodně telefonoval na tísňovou linku 158. Policisté muže zajistili a odvezli k vyšetření do nemocnice v Blansku, poté byl opilec převezen na záchytnou stanici v Brně.

Okradená seniorka
Nýrov - Ke krádeži došlo 28. ledna kolem půl jedenácté dopoledne. Šestasedmdesátiletou důchodkyni oslovil na ulici neznámý muž, že potřebuje vodu do vozidla. Stařenka vpustila muže do svého domu do kuchyně a odešla pro kýbl na vodu. Když se vrátila zpět , tak se v domě nacházely další tři ženy. Všichni čtyři prohledávali kuchyň a přilehlé pokoje. Na opakované vykazování nereagovali a z domu odešli, až našli co hledali. Žena tak díky své důvěře přišla téměř o 40 tisíc korun.

Odhalená varna pervitinu
Voděrady - Kriminalistům z Blanska, kteří se zaměřují na vyšetřování trestných činů souvisejících s výrobou, držením a šířením omamných a psychotropních látek, se podařilo odhalit varnu pervitinu. V pondělí odpoledne provedli zákrok v rodinném domě ve Voděradech, při kterém byl zadržen třiačtyřicetiletý majitel domu a jeho o devět let mladší známý. V domě se našly léky, chemikálie, laboratorní sklo, vařiče a nelegálně držená zbraň. Oba jsou nyní obviněni z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Vzhledem k tomu, že mladší z mužů má již obdobnou trestní minulost, je podán návrh na vzetí do vazby.

Loupežné přepadení
Lažany – Loupežné přepadení se stalo krátce po 17. hodině v úterý 27. ledna v nonstop baru v Lažanech. Neznámý muž přistoupil k baru s nožem v ruce a se slovy „teď chci vážně peníze“. Osmatřicetiletá barmanka si nejdříve myslela, že jde jen o legraci, poté pachatel svůj požadavek zopakoval. Ženě se podařilo utéct na toaletu, kde se zamkla a zavolala policii. Pozdější kontrolou baru zjistila, že nebylo nic odcizeno. Policie po neznámém pachateli pátrá.

Střet dvou vozidel u Senetářova
Senetářov - Osmadvacetiletý řidič krátce před desátou hodinou dopoledne 26. ledna u Senetářova nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky. Na namrzlé vozovce dostal se svým vozidlem Škoda Felicia smyk a narazil do protijedoucího vozidla Škoda Octavia. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče Škody Felicia a další lehké zranění utrpěla jeho spolujezdkyně. Oba dva byli převezeni do nemocnice v Boskovicích. Vliv alkoholu byl u obou řidičů na místě vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda se vyšplhala na 250 tisíc korun.

Zloděj poslal esemesku
Lipůvka – Nechat si mobilní telefon v ukradeném vozidle může mít i své výhody. Přesvědčil se o tom dvaadvacetiletý majitel Fordu Escort, který mu v úterý 20. ledna odcizil dosud neznámý pachatel. Na mobil, který zůstal v odcizeném voze, napsal textovou zprávu, že chce svoje auto zpět. Následně mu přišla zpět esemeska od pravděpodobného zloděje vozu s textem: „Auto jsem teď zaparkoval na benzince LUKOIL před Lipůvkou, dál jsem neměl benzín a spěchám zpátky do Prahy pracovat. Klíče jsou u obsluhy na Vaše jméno a firmu.“ Okradený vše nahlásil na policii a na místo se vydal s policejní hlídkou. Vůz se tam skutečně našel.


Má zakázané řídit. Přesto sedl za volant
Rájec-Jestřebí - Až téměř do konce února ještě neměl podle rozhodnutí soudu sednout za volant šestatřicetiletý řidič z Boskovicka. Přesto jej za volantem Škody Forman ve čtvrtek 22. ledna přistihli policisté v Rájci-Jestřebí . Muž je tak nyní podezřelý ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a dále trestného činu řízení motorového vozidla bez držení příslušného oprávnění.

Auto po havárii skončilo na kolejích
Svitávka - Havárie osobního auta značky Peugeot zkomplikovala v neděli 18. ledna před jedenáctou dopoledne železniční dopravu na trati Brno-Česká Třebová v úseku Skalice nad Svitavou-Svitávka. Čtyřicetiletý řidič pravděpodobně v rychlosti a pod vlivem alkoholu nezvládl řízení a s vozidlem skončil mimo silnici na kolejích. Dechová zkouška u řidiče prokázala 0,25 promile alkoholu v dechu.
Kvůli havárii musela být po dobu vyprošťování vozu levá kolej zcela uzavřena železniční dopravě, v provozu zůstala pouze pravá kolej. Na místě zasahovali i drážní hasiči. Provoz na trati byl obnoven deset minut po třinácté hodině.

Náraz auta do stromu: těžké zranění řidiče
Suchdol - Předjíždět jiné vozidlo na namrzlé vozovce se nevyplatilo čtyřiačtyřicetiletému řidiči Jaguáru, který jel v neděli 18. ledna odpoledne po silnici mezi Vavřincem a Suchdolem na Blanensku. V rychlosti totiž dostal hodiny, vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Při nehodě byl těžce zraněn a převezen do brněnské nemocnice. Na voze vznikla škoda asi tři sta tisíc korun. Ke střetu s předjížděným autem nedošlo.

Za spánek draze zaplatil
Adamov, Brno - Příliš draze zaplatil za krátké zdřímnutí ve vlaku mezi Adamovem a Brnem jeden z cestujících. Během několika minut mu totiž ze sedadla zmizela taška nejen s doklady a mobilním telefonem, ale také s třiašedesáti tisíci korunami v hotovosti a platební kartou. Policisté případ šetří od pondělí 19. ledna.

Havárie autobusu: jedno zranění
Rájec-Jestřebí, Doubravice nad Svitavou - Kvůli nánosu bláta na silnici mezi Doubravicí nad Svitavou a Rájcí-Jestřebí na Blanensku se stal ve středu 21. ledna před druhou hodinou odpolední zcela neovladatelný linkový autobus. Spoj jedoucí na trase mezi Boskovicemi a Blanskem dostal smyk a převrátil se mimo silnici na pravý bok. Při havárii byla jedna z asi dvanácti cestujících lehce zraněna, na autobusu vznikla škoda přibližně dvě stě tisíc korun. Zhruba tři hodiny nehoda komplikovala dopravu, na místě provoz řídili dopravní policisté, po dobu vyproštění byla silnice uzavřena úplně.

Ukradl auto i s doklady
Úsobrno - Nepříjemné probuzení čekalo ve čtvrtek 22. ledna ráno na majitele osobního auta značky Škoda Favorit, které bylo přes noc zaparkované v garáži u rodinného domku v obci Úsobrno na Blanensku. Garáž s neuzamčenými vraty byla prázdná, neznámý zloděj navíc s vozidlem ukradl i v něm ponechané doklady: řidičský průkaz a zelenou kartu. Majiteli auta tak vznikla škoda přes pětadvacet tisíc korun.

Stavebníka zasypaly cihly
Boskovice - K vážnému pracovnímu úrazu došlo ve čtvrtek 22. ledna po desáté hodině dopoledne na stavbě bytových domů v Boskovicích. Dva pracovníci se tam chystali vyložit palety stavebních bloků z přistaveného nákladního auta značky Liaz. Jeho korba však byla kluzká a auto navíc zaparkováno v mírném kopci. Dvě palety se tak začaly samovolně pohybovat tak, že jedna spadla na stavebníka, jenž stál vedle vozidla. Muže zasypaly stavební bloky. Přivolaný lékař označil jeho zranění jako těžká.



Podobné články:
Nakupující dělník přišel v Letovicích o skoro dvacet tisíc korun - ze dne 20.09.2017 (2)
Do kapes si nacpali i tampony - ze dne 02.02.2021 (1)
Srazil chodkyni a ujel. Prosíme - pomozte vypátrat nezodpovědného řidiče - ze dne 19.01.2021 (1)
Příkladná spolupráce zachránila lidský život, policisté byli na místě do tří minut - ze dne 08.12.2020 (1)
Pro dvě drahá kola zloděj vyrazil do kempu v Jedovnicích - ze dne 07.10.2020 (1)
Opilý řídil elektrokoloběžku po Boskovicích - ze dne 06.10.2020 (1)
Motorkář se srazil s cyklistou mezi Rájcem a Bořitovem, cyklista vyjížděl z cyklostezky - ze dne 05.10.2020 (1)
Řidič vozidla při průjezdu zatáčkou nezvládl řízení, - ze dne 30.09.2020 (1)
U Crhova se srazilo osobní auto s traktorem - ze dne 19.09.2020 (1)
Stavbu navštívil zloděj. Zmizelo pracovní nářadí v hodnotě přesahující sto tisíc korun - ze dne 05.09.2020 (1)
Dítě uvízlo v kontejneru na textil a bylo transportováno leteckou záchrannou službou do nemocnice - ze dne 19.08.2020 (1)
Předjíždějícího motorkáře srazilo auto mezi obcemi Šebrov a Blansko - ze dne 15.08.2020 (1)
Zpronevěřil firemní peníze. Vymyslel si loupežné přepadení - ze dne 12.08.2020 (1)
Falešná exekutorka vylákala po telefonu peníze. Poškozená žena zaplatila téměř 53 tisíc korun - ze dne 03.08.2020 (1)
Hledáme dívku, která je na útěku výchovného ústavu - ze dne 01.08.2020 (1)
Rodinná dovolená se proměnila v noční můru. Plačícího dítěte u silnice si povšiml muž - ze dne 28.07.2020 (1)
Cyklista nezvládl v klesání průjezd pravotočivou zatáčkou a na místě zemřel - ze dne 23.07.2020 (1)
Boural pod vlivem alkoholu, za volantem navíc neměl co dělat - ze dne 23.06.2020 (1)
Pátrání po seniorovi z Boskovic skončilo úspěšně - ze dne 19.06.2020 (1)
Na svou narozeninovou oslavu jen tak nezapomene - ze dne 18.06.2020 (1)

Všechny články z tohoto čísla (3/2009):

Rubrika: Zpravodajství
Aktuální provozní doba lázní Boskovice od 2. 2. 2009 do 8. 2. 2009
Aktuální provozní doba lázní Boskovice od 9. 2. 2009 do 15. 2. 2009
Gaudeamus igitur ....
Chřipce podléhá stále více lidí
Investice do školství považují v Olešnici za prvořadou záležitost
Kanalizace ve Svitávce znamená zajištění rozvoje
KZMB požádá o finance na kulturu
Masopustní veselí v regionu
Mažoretky vládnou magickou hůlkou
Město opět přispěje Sdružení Podané ruce
Městská policie v Boskovicích bilancovala loňský rok
Nová ubytovna nejen pro studenty pedáku
Obyvatelé bytových domů ušetří za teplo
Policisté nadělovali řidičům místo pokut dárky
Příspěvky sportovním oddílům
Radní udělili výjimku pořadatelům plesů
Rozdělili výtěžek z polévky
V Brně proběhne veřejná debata o budoucnosti venkova
Ve školách sečetli pololetní výsledky
VZP přispěje na mamografické vyšetření ženám nad 69 let
Zápis dětí do prvních tříd

Rubrika: Kultura
Ples mezi květy

Rubrika: Sport
Basketbalisté vyšli na prázdno
Boskovice i podruhé vítězně
Florbalové mistrovství v Jedovnicích
Fotbalistou okresu je Sehnal
Hokejové béčko opět vítězně
Letovice opět bez bodu
Minerva absolvovala přestřelku
Po dvouleté pauze si běžkaři zazávodili v bílé stopě
Sokolové dohnali prvního
V Blansku panovala spokojenost
V derby kralovalo Blansko
Volejbalové výsledky
Začal další ročník Artézia cupu

Rubrika: Představujeme
KDO NEMÁ RESPEKT, RISKUJE ŽIVOT
Najít správnou nemovitost nemusí být hlavolam
Westernové městečko připravuje novinky

Rubrika: Černá kronika
Policie INFORMUJE
Události ze svodky MP leden 2009

Rubrika: Napsali nám
Akce "ZAMYKEJTE"
Hořická sjezdovka je v provozu!
Přijetí žáků BIGY Letovice u prezidenta Slovenské republiky
Úspěšně absolvovali kurz „Strategické řízení firem“