Souboje o záchranu zatím boskovičtí bowlingáři zvládají skvěle

Autor článku: Petr Kafka, pro číslo 3/2008, vloženo dne 21.01.2008

[Stálý odkaz na článek]

Boskovice * Tak říkajíc deja vu zažili v minulé sezóně hráči boskovického Bowling Teamu 1A. Opět totiž v závěrečném klání rozhodovali o tom, zda si udrží příslušnost v první lize, regionu Jižní Morava. A opět se jim to podařilo, když nakonec obsadili devátou příčku. Ukazuje se, že boskovičtí hráči mají závěry přímo drtivé.
„Zase jsme pořádně zabojovali a stejně jako v předchozí sezóně to dopadlo dobře,“ potvrdil jeden z trojice hlavních hráčů Michal Hříbal.
Najít odpověď na to, proč tým nešlape hned od začátku soutěže, je o něco těžší. „Asi nám chvíli trvá, než se rozehrajeme,“ zamyslel se Hříbal. „Netrénujeme, jak by bylo potřeba. Jenže nemáme na to čas, nemáme na to peníze a hlavně opravdové domácí prostředí. Proto bowling hrajeme hlavně pro zábavu,“ přidal postřeh kapitán Jiří Bednář.
Oproti minulosti se nic nezměnilo. Především co se týče domácího zázemí. „Rádi bychom hráli v Boskovicích, ale nejde to,“ posteskl si Michal Hříbal. „Rádi bychom odehráli nějaké turnaje v našem městě, jenže spolupráce nefunguje. Naštěstí jsme našli vynikající zázemí v Blansku, kde jsme maximálně spokojení,“ doplnil kolegu Bednář.
Hrají na amatérské bázi, přesto přistupují k soutěži naprosto zodpovědně. Ostatně – vždyť vytvořili ten správný Team. Kapitán Jiří Bednář, Michal Hříbal, Petr Brabec společně s náhradníky Mirkem Kameným a Martinem Jaklem dělají čest nejen svému klubu, ale i městu. „Ještě před pár roky nikdo nevěděl, že vůbec nějaké mužstvo existuje. Nyní, i díky sponzorům kteří při nás stojí a pomáhají nám zpropagovat tento krásný sport, se už o nás ví,“ uvedl Jiří Bednář.
Už loni se snažil spoluhráče namotivovat tím, že v případě neúspěchu se vzdá kapitánské pásky. A tyto myšlenky ho neopustily ani poté, co znovu klub dovedl k záchraně v soutěži. „Určitě se o tom všem ještě budeme bavit a uvidíme, jak celá záležitost dopadne,“ nechává pootevřená zadní vrátka kapitán. Jenže vzápětí je okamžitě zabouchne jeho spoluhráč. „Jirka kapitánskou pásku může klidně nabídnout, ale my ji nepřijmeme. Ta patří prostě jemu,“ upozornil Michal Hříbal.
I když nyní ve vyrovnané soutěži hráli dvakrát o záchranu, nevzdávají se svého velkého snu. „Tím je celorepublikové finále v Praze, kam se mohou probojovat pouze vítězové první ligy ze všech regionů. Nám teda ještě k prvnímu místo leccos schází, ale popereme se o to,“ slíbil Jiří Bednář. „No a z Prahy pak naplánujeme slavný návrat do Blanska, do našeho oblíbené Bowlingového centra,“ zasnil se spoluhráč Hříbal.

Bowlingový Team 1A založilo pár nadšenců v roce 2003 na jednom z boskovických turnajů. Na ně se pak nabalila skvělá parta lidí, které uchvátila hra s „děrovanou“ koulí. Z původních sedmi hráčů se tak kolem boskovického klubu pohybuje dvacítka hráčů.
Od roku 2005 pořádá Team1A své turnaje v blanenském Bowlingovém centru, kde se může spolehnout na příjemný personál a především osm profesionálních drah.
Za těch několik málo let se klub zviditelnil na jihomoravské bowlingové mapě. Ve zmiňovaném roce 2005 se umístil ve své premiérové sezóně v přeboru Blanska na 5. místě. O rok později skončil dokonce na druhé příčce, v baráži si pak zajistil postup do ligové soutěže Jižní Moravy.
Každý, kdo se chce dozvědět více informací o klubu, může navštívit stránky www.team1a.cz.


Všechny články z tohoto čísla (3/2008):

Rubrika: Zpravodajství
Budou vybírat Miss Boskovicka
Co je to ŠIKANA?
Debata o parkovacích kartách
Devět členů opustilo kunštátskou organizaci ODS - Nesouhlasili s politikou vedení
Do nového roku s novou ředitelkou
Hlasujte o nejlépe opravenou památku
Hledáme externí spolupracovníky
I ve škole se třinácti žáky je veselo!
Letovická radnice
Objasnili více než polovinu trestných činů
Oslavy pod hlavičkou městyse
Rok 2008 bude ve znamení oslav
Tříkrálová sbírka opět rekordní
V boskovických lázních padl rekord v návštěvnosti
Vrstevnický program a psychologické hry mohou ozdravit narušené klima třídy
Za šikanu čekalo studentku vyloučení ze školy
Začaly zápisy do prvních tříd, některé školy nabízejí i pět tisíc korun
Zlatý erb je letos jubilejní

Rubrika: Kultura
Cestovatelský čtvrtek s…
Četníci zahájí ples
Lysičtí ochotníci opět s premiérou

Rubrika: Sport
Hokej
Kam za sportem
Mise splněna! Boskovičtí vzpěrači postoupili mezi elitu
Souboje o záchranu zatím boskovičtí bowlingáři zvládají skvěle
Stolně tenisová mládež bojovala ve Křetíně
Stolní tenis
Turnaj SITA Cup
Účast ve Světovém poháru jim prospěje
V oslabené sestavě nebodovaly
Volejbal
Výsledkový servis Basketsportu
Výsledky svitáveckých celků
Zimní turnaje odstartovaly
Zkušený nováček začal ve velkém stylu

Rubrika: Představujeme
Představujeme: Světlana Tioková

Rubrika: Černá kronika
Mrtvých na silnicích za loňský rok přibylo
Policie INFORMUJE

Rubrika: Hubneme
VÝŽIVA, STRAVA, DIETA

Rubrika: Napsali nám
Boskovičtí florbalisté v dalších zápasech nezaváhali
Kam o prázdninách?
Vzájemná podpora je cesta k partnerství
z Našeho pohledu
Živnostníkem snadno a rychle