Policie INFORMUJE

Autor článku: Dopisovatel, pro číslo 7/2013, vloženo dne 26.03.2013

[Stálý odkaz na článek]

Posilněn alkoholem nadával matce
Boskovice * Sprostými a vulgárními nadávkami na svou čtyřiasedmdesátiletou matku rozhodně nešetřil její o dvacet let mladší syn. Svoji zlobu si na ni začal vylévat v úterý 19. března kolem jedné hodiny odpoledne v jejich rodinném domě v Boskovicích. Vzhledem k tomu, že se muž nechtěl uklidnit, vše nakonec museli řešit přivolaní policisté. Ti zjistili, že muž je opilý, v dechu měl 2,65 promile. Nakonec tedy skončil v protialkoholní záchytné stanici.
Boskovice: Kdo je vidět, vyhrává
Boskovice * Proč se potřeba, když se setmí, mít na sobě reflexní prvek, to budou dětem i dospělým vysvětlovat a ukazovat na praktických ukázkách policisté v Boskovicích ve středu 27. března v blízkosti základní školy Zelená na akci Kdo je vidět, vyhrává. Cílem akce, kterou pořádá Policie České republiky ve spolupráci s Městem Boskovice a dalšími subjekty, je přimět zejména chodce a cyklisty, aby reflexní prvky zejména za snížené viditelnosti využívali kvůli zajištění a ochraně svého zdraví a života.
Na programu od 17 hodin bude představení výstroje a techniky dopravní policie, boskovické městské policie a hasičů, ukázky poslušnosti policejních psů, trenažér jízdy na motocyklu, soutěže o ceny a prohlídka boskovické hvězdárny. Příchozí na místě obdrží reflexní prvek jako dárek.
Kradl na stavbě
Lipůvka * Pro stavební míchačku, ale i paletový vozík si přišel do novostavby v obci Lipůvka na Blanensku dosud neznámý pachatel. Během noci na pondělí 18. března prořízl fólie ve stavebních otvorech a vzal věci celkem za 13 tisíc korun.
Sníh na silnicích: několik nehod
Blanensko * Sněžení začalo od poledne v pondělí 18. března komplikovat dopravu na Blanensku a na Vyškovsku. První havárie se stala na silnici mezi Jedovnicemi a Křtinami. Devětasedmdesátiletý řidič Fordu Fusion tam jel příliš rychle, nezvládl řízení a vyjel ze silnice do příkopu. Utrpěl lehké zranění, na autě vznikla škoda za asi 30 tisíc korun. Další nehoda se pak stala přes 13 hodinou na silnici nedaleko obce Ludíkov na Blanensku. Řidič linkového autobusu tam začal objíždět nákladní automobil, který nemohl na sněhu vyjet do kopce. Ve stejnou dobu však v protisměru jelo osobní auto značky Fiat Punto a došlo k čelnímu střetu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, na vozidlech vznikla škoda asi 70 tisíc korun. Silnice zůstala kvůli nehodě necelou hodinu neprůjezdná.
Ukradl motocykl
Letovice * O tom, že nechat zaparkovaný motocykl přes noc před domem, není úplně bezpečné, se přesvědčil majitel motorky značky Piaggio. Červený motocykl totiž během noci na neděli 17. března někdo ukradl z travnaté plochy přes domem v Letovicích na Blanensku. Majiteli tak vznikla škoda ve výši 12 tisíc korun.
Motorkáři rozhodnou, zda bude silnice bezpečnější
Blanensko * Sami motorkáři mohou na Blanensku rozhodnou o tom, zda v jedné z velmi nebezpečných zatáček silnice I/19 vedoucí od Sebranic směrem na Žďár nad Sázavou budou nainstalována speciální bezpečnostní svodidla, která mají ochránit jezdce na motocyklech.
S touto unikátní myšlenkou přišli blanenští policisté, kteří věnují velkou pozornost tomu, aby byly následky dopravních nehod motocyklistů co nejméně vážné. I proto každoročně již šest let pořádají preventivní akci Nežij vteřinou, na níž motorkáře seznamují s následky dopravních nehod, testují je ze znalostí pravidel silničního provozu, společně s odborníky je učí první pomoci při dopravní nehodě, ukazují bezpečnostní prvky, které mohou ochránit jejich život a zdraví nebo vysvětlují pravidla bezpečné jízdy na motocyklu v krizových situacích.
Další informace o akci naleznete také na internetových stránkách www.policieblansko.sweb.cz.
Dívky: rekordy v opilosti
Blanensko * Policisté na Blanensku se v noci na sobotu 16. března zaměřili na kontroly toho, zda v restauracích, hernách a na diskotékách nedostávají děti a mladiství alkohol. Bohužel se ukázalo, že opak je pravdou. Policisté společně se strážníky boskovické a letovické městské policie zkontrolovali asi 40 provozoven, ve kterých bylo kolem osmdesáti mladších 18 let. Z nich pět bylo pod vlivem alkoholu. Rekordmankami byly tentokrát dívky. Nejmladší opilou byla čtrnáctiletá dívka, která měla v dechu 0,44 promile. Nejvíce ze všech pak nadýchala patnáctiletá slečna, v dechu měla 1,87 promile alkoholu. Obě dívky policisté předali rodičům, další řešení bude mít na starosti orgán sociálně právní ochrany dětí. Těm, kteří podali nebo prodali mladším 18 let alkohol, policisté uložili šest blokových pokut.
Do restaurace se všemožně snažil dostat
Blansko * Blanenští policisté pátrají po pachateli, který se pokusil v době od neděle 10. do čtvrtku 14. března vloupat do restaurace v areálu Sportovního ostrova v Blansku. Zloděj nejprve přelezl dva metry vysoký plot a pak se násilím pokoušel dostat do vnitřního prostoru restaurace. Nejprve odsunul dvě křídla a bez poškození otevřel elektronicky zablokované automatické dveře na fotobuňku, pak se pokusil otevřít i druhé obdobné dveře. To už mu zřejmě nešlo, proto se rozhodl rozbít sklo v těchto dveřích. Skleněná výplň ale zůstala v rámu a zloděj se tak nakonec do prostor restaurace nedostal a z místa raději zmizel. Přesto jen na poškození zařízení způsobil škodu za 7 tisíc korun.
Na opravu auta čekal čtyři roky
Blanensko * Když čtyřiašedesátiletý muž z Blanenska předával opraváři klíče od svého osobního auta společně s finanční částkou přesahující 100 tisíc korun na opravu, netušil, že se práce na autě mohou protáhnout na čtyři roky. Opravář si totiž už v lednu roku 2009 vzal zálohu na opravu auta ve výši 140 tisíc, dodnes, ani po opakovaných žádostech majitele vozu Nissan Pathfinder, není auto opraveno a servisní technik odmítá muži také vrátit jeho peníze. Vše tedy po letech čekání oznámil majitel vozu policistům. Dvaatřicetiletý opravář je podezřelý ze spáchání trestného činu zpronevěry.
Peněz si dlouho neužil
Olešnice * V rukou policistů skončil v úterý 12. března devatenáctiletý mladík, který má na svědomí hned dvě krádeže. V noci na úterý 12. března se totiž vloupal do autobusu, který byl zaparkovaný v Olešnici na Blanensku. Mladík vypustil neprve pojistným ventilem vzduch ze systému zajišťujícího dveře, pak dveře autobusu otevřel a z vnitřních prostor vozidla pak vzal finanční hotovost ve výši přesahující 16 tisíc korun. Kromě toho se ukázalo, že tento stejný mladík má na svědomí ještě vloupání do šatny jednoho ze školských objektů v Olešnici, kde odcizil platební kartu. Z ní se pak pokoušel u bankomatu asi třikrát vybrat peníze, ale neznal potřebný kód, takže se k penězům nakonec nedostal.
Muž je tak nyní podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.




Podobné články:
Nakupující dělník přišel v Letovicích o skoro dvacet tisíc korun - ze dne 20.09.2017 (2)
Vyprázdnil dvě láhve a sedl za volant - ze dne 29.01.2016 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 12.03.2015 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 20.02.2015 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 05.02.2015 (2)
Policie informuje - ze dne 13.01.2015 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 20.11.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 07.11.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 16.07.2014 (2)
Opilý jezdí dál - ze dne 22.05.2014 (2)
Cyklisté se srazili - ze dne 22.05.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 19.03.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 07.03.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 05.02.2014 (2)
Smrtelná nehoda: řidič od ní ujel - ze dne 24.01.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 21.01.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 10.01.2014 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 03.12.2013 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 07.11.2013 (2)
Policie INFORMUJE - ze dne 23.10.2013 (2)

Všechny články z tohoto čísla (7/2013):

Rubrika: Zpravodajství
Anketa: Vítáte zvýhodněné parkování a farmářské trhy
Boskovice čeká jarní úklid
Chystají petici proti sportovní hale
Letošní zima brzdí setbu
Letovice konečně zahájí stavbu sběrného dvora
Nová kniha Jaroslava Bránského o Židech z Boskovic
Oslavili Světový den vody - v ochutnávce zvítězila velkoopatovická
Prohlídky zámků i muzeí začnou už tuto neděli
Provozní doba pro veřejnost - Městské lázně Boskovice 28.3. - 7.4. 2013
Provozní doba pro veřejnost - Městské lázně Boskovice 4. - 14.4. 2013
Se stavbou rozhledny někteří nesouhlasí
Skaličtí chtějí sběrnu a hřiště
Střed města zatraktivní tržištěm i parkováním zdarma
V Boskovicích přivítali jaro
V Rájci opraví kanalizaci
Žáci recitovali v kině
Žádosti o dotaci přijímá boskovická MASka

Rubrika: Kultura
Akce Muzea Blansko v druhé polovině dubna 2013
Hedvábí i sklo v Dominu
Premiéra spolku LMD
Vasil Artamonov a Alexey Klyuykov: Žánr
Visací zámek odemkne Letovice
Výstava obrazů Jany Bayerové

Rubrika: Sport
Basketbalisté jsou v semifinále
Boskovice rozstřílely Rájec
Další triumf Svitávky
Derby podruhé odloženo
Dohrávka pro Kuřim
Fanoušky čekají fotbalové hody
Hokej_OP Žďár - dohrávka 19. kola
Hokejisté musí změnit přístup
Hokejový dorost postoupil do ligy
Loukota je s přípravou spokojen
Nespěchal oslavil návrat stříbrem
Stolní tenis Zbraslavec
Stolní tenisté zachráněni
Svitávka druhá v poháru
Vítězní vzpěrači ve Zlíně
Volejbalistky čeká baráž
Změní FC Boskovice vedení?

Rubrika: Černá kronika
Policie INFORMUJE

Rubrika: Napsali nám
140 let oslaví Mattoni designově
Cvičení ZÓNA 2013 potvrdilo připravenost složek IZS na mimořádné události
CZECHEKOSYSTEM NABÍDNE ZAČÍNAJÍCÍM PODNIKATELŮM 128 MILIONŮ KORUN
Dětský karneval
Fejeton
Kraj prodává bývalý areál silničářů v Břeclavi
Milán bude díky českému designu k nakousnutí!
Nechceme se bát budoucnosti
Nejen krásná, ale především chytrá musí být Miss Academia
Pečujte o své zdraví – hubněte jednoduše
RENOVACE POSILOVNY
Sportovní hala aneb obhajoba sebe sama
TŘETÍ ROČNÍK MORAVSKÉHO ROKU STARTUJE O VELIKONOCÍCH
TURISTICKÁ SEZÓNA 2013
UniCredit Bank Expres Boskovice slaví 2. výročí otevření pobočky.
Vyjádření občana Velenova Otakara Komárka
Výsledky školního kola NetRiders 2013