Policie informuje

Autor článku: Petr Kafka, pro číslo 15/2007, vloženo dne 10.04.2007

[Stálý odkaz na článek]

Za použití násilí vnikl neznámý pachatel 31. března do uzamčeného oploceného areálu SBD Macocha v Blansku, kde ukradl vůz Škoda Pickup v hodnotě 40 tisíc.
Nevybuchlou munici nalezla na svém pozemku 1. dubna dvaapadesátiletá žena v Bořitově. Přivolaný pyrotechnik zjistil, že se jedná o deset kusů kumulativních puškových granátů německé výroby pocházejících z II. světové války. Munici následně odvezl k odbornému zlikvidování.
Zatím neznámý pachatel pokácel v lese u Cetkovic několik vzrostlých smrků, které následně také ukradl. A to zhruba 90 m3. Majiteli vznikla škoda ve výši 250 tisíc.
Šestnáct nábojů našel dvaadvacetiletý muž 2. dubna v Boskovicích, dle pyrotechnika se jednalo o munici ráže 7,92 Mauser. Nebezpečí výbuchu nehrozilo.
Dosud nezjištěný pachatel využil nezabezpečeného objektu technického zázemí golfového klubu Sokrates v Kořenci, do něhož se vkradl 2. dubna. Z budovy pak odcizil různé součásti lešení za více než 56 tisíc.
Škodu za 100 tisíc způsobil neznámý pachatel, který 3. dubna z volně přístupného a neuzamčeného kontejneru v areálu boskovické firmy ukradl 34 automobilových disků z hliníku i s pneumatikami.
Nákladní automobil, zaparkovaný na Mánesové ulici v Boskovicích, ukradl neznámý zloděj 3. dubna. S ním tak odcizil i dětské jízdní kolo, které měl majitel odložené v zavazadlovém prostoru. Vznikla tak škoda ve výši 184 tisíc.
Zatím neznámý pachatel se vloupal 4. dubna do oploceného objektu loveckého zámečku nacházejícím se v lesním masívu u Jedovnic. Za použití násilí se pak dostal do jedné ze dvou chatek, v níž rozbil a poničil okna, okenice, dveře, okapový svod, skříň, obrazy, kuchyňskou linku, ledničku a jiné věci. Svůj vztek si vybil i na dřevěném suchém WC, které vyvrátil. To mu však bylo stále málo, proto přešel do budovy loveckého zámečku, v níž poškodil troje dveře. Nakonec ještě strhl pozinkovaný svod v délce tří metrů. Pachatel vůbec nic neodcizil, i tak způsobil škodu ve výši 71 tisíc.
Stavební míchačku v hodnotě 6,5 tisíce ukradl neznámý pachatel 4. dubna ze stavebního skladu nacházejícím se v areálu podniku ve Velkých Opatovicích.
Dosud nezjištěný pachatel se vloupal 5. dubna do rodinného domu v Lysicích, z něhož si odnesl finanční hotovost 4 tisíce a různé šperky. Celkově tak škoda činila 17 tisíc.

Nečekaně a hlavně z bezprostřední blízkosti vběhla 31. března srna do jízdní dráhy třiatřicetiletému motocyklistovi u obce Vysočany. Řidič následně havaroval vpravo mimo komunikaci, při pádu utrpěl lehké zranění. Na motorce vznikla škoda ve výši 31 tisíc.
Průjezd levotočivé zatáčky v obci Lipovec nezvládl 1. dubna šestačtyřicetiletý řidič. Dostal se totiž částečně do protisměru, kde se střetl s projíždějícím motocyklem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, celková škoda činí 92 tisíc.
Neopatrný byl při couvání čtyřiatřicetiletý řidič, který 2. dubna v Ráječku narazil do zaparkovaného vozidla. Způsobil tak škodu převyšující 30 tisíc.
Náležitě pozorně se nechovala 2. dubna v Blansku třiadvacetiletá řidička, která nestačila včas zareagovat na odbočující autobus a narazila do něho. Nikdo nebyl zraněn, škoda představuje 21 tisíc.
Policejní hlídka zastavila 2. dubna ve Velkých Opatovicích sedmačtyřicetiletého řidiče. Ten ve tři hodiny odpoledne nadýchal 2,66 promile alkoholu, následně se podrobil i odběru krve v nemocnici. Při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Nyní muži hrozí za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody na jeden rok.
Na nepozornost doplatil 3. dubna třiačtyřicetiletý řidič autobusu v Petrovicích. Začal totiž odbočovat vlevo v době, kdy ho předjížděl osobní vůz. Následná srážka se obešla bez zranění, oprava vozidel přijde na 25 tisíc.
Příliš rychle jel po nekvalitní komunikaci ve směru Žernovník – Malá Lhota 3. dubna osmapadesátiletý řidič nákladního automobilu. Při průjezdu pravotočivé zatáčky vyjel vlevo mimo vozovku, kde narazil do stromu. Z nehody vyvázl bez zranění, škoda představuje 50 tisíc.
Přednost v jízdě nedal 3. dubna v Lipůvce jednasedmdesátiletý řidič, kvůli čemuž nakonec vznikla po srážce vozidel škoda za 27 tisíc. Naštěstí ale nikdo nebyl zraněn.
Stejného přestupku se dopustila 5. dubna v Rájci-Jestřebí čtyřiatřicetiletá řidička, která přehlédla vozidlo jedoucí po hlavní silnici. Celková škoda představovala 65 tisíc.
Bezpečnou vzdálenost nedodržela 5. dubna šestadvacetiletá řidička v Blansku a narazila zezadu do přibrzďujícího vozidla. Způsobila tak škodu za 45 tisíc.
Škodu ve výši 70 tisíc způsobil třiačtyřicetiletý řidič v Letovicích, když při výjezdu z vedlejší komunikace nedal přednost v jízdě vozidlu jedoucímu po hlavní silnici.
Bez řidičského průkazu, zato s alkoholem v krvi usedl za volant 6. dubna dvacetiletý mladík. Řízení vozidla však 6. dubna nezvládl. Pět minut po půlnoci u Kulířova vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do silničního příkopu, od kterého se vůz odrazil zpět na vozovku. Při nehodě utrpěl spolujezdec lehké zranění, škoda činí 5 tisíc. Řidič nadýchal 2,69 promile, v nemocnici mu pak byla odebrána krev.


Podobné články:
Policie informuje - ze dne 17.04.2007 (3)
Policie informuje - ze dne 06.04.2007 (3)
Policie informuje - ze dne 24.07.2007 (2)
Policie informuje - ze dne 24.04.2007 (2)
Nehod ubylo, tragických následků ne - ze dne 10.04.2007 (2)
Policie informuje - ze dne 10.04.2007 (2)
Řidič pod vlivem alkoholu skončil na střeše. Nehoda si vyžádala lehké zranění řidiče i spolujezdkyně - ze dne 14.06.2020 (1)
Zřítila se střecha - ze dne 24.02.2017 (1)
Vyprošťovali zraněné speleology - ze dne 13.12.2016 (1)
Okradli ženu o celoživotní úspory - ze dne 09.12.2016 (1)
Na nádraží nabízel drogy - ze dne 07.12.2016 (1)
Nemá traktor ani peníze - ze dne 18.11.2016 (1)
Při vloupání ukradl i kamerový systém - ze dne 17.11.2016 (1)
Smlouvou si nárokoval výjimečné služby - ze dne 03.11.2016 (1)
Sexuální hrátky skončily napadením - ze dne 13.10.2016 (1)
Plyn způsobil výbuch rodinného domu - ze dne 12.10.2016 (1)
Do domu se snažil dostat mačetou - ze dne 11.10.2016 (1)
Pátrání po novorozenci bylo úspěšné - ze dne 10.10.2016 (1)
Na frekventovanou silnici vjel s motokárou - ze dne 27.09.2016 (1)
Úmrtí primáře nebyla vražda - ze dne 27.09.2016 (1)

Všechny články z tohoto čísla (15/2007):

Rubrika: Zpravodajství
Boskovická opozice napadla vedení města za neplnění volebních slibů a neprůhledné vedení nemocnice
Budou kontrolovat tachometry
Den otevřených dveří přilákal řadu zájemců nejen o zemědělskou techniku
Nakonec podepsali dohodu, firma tak postaví halu
Nehod ubylo, tragických následků ne
Policie informuje
Sociální služby povede ředitelka
Z našeho pohledu

Rubrika: Kultura
Jaro – čas květin v Lebišově zahradnictví
Jedinečné Poklady Boskovicka v Praze
Není vejce jako vejce
Oslava Dne učitelů na ZŠ Křetín
Představujeme: Novodobý Kelt Aleš Olesov
Velikonoce jsou svátkem radosti a naděje
Velikonoční jarmark ve Veselici
Z proutí dělá nejenom krásné velikonoční pomlázky

Rubrika: Sport
Bambasácká desítka podesáté
Boskovické volejbalové kadetky udělaly pokrok, skončily osmé
Divize
Fotbalový servis
Kassici: Rozpisy vyjížděk
Nasazení rozhodčích OFS Blansko
Nejmladší vzpěrači skončili opět třetí
Nobica přišla o domácí neporazitelnost
Okresní hokej
Olympia zase doma ztratila, ale pomohla Blansku
Šafařík: V Rájci chceme bodovat
Výbornou tréninkovou školu získávají na kempech
Vyhlásí nejlepší sportovce

Rubrika: Hubneme
Hubnutí a tepová frekvence - pokračování

Rubrika: Napsali nám
Beseda se spisovatelkou
Janáček opět zazpíval
Na boskovické ZUŠ se daří komorní hře
Projekt Celé Česko čte dětem také ve Svitávce
Ve Svitávce opět odměňovali nejlepší sportovce