Sebranice * Nic pro něj zřejmě není nemožné. Známý rekordman mezi jedlíky Jaroslav Němec se v prosinci vrátil na Blanensko, aby v Sebranicích, v motorestu Zlatá studna spořádal rekordní porci místní vyhlášené pochoutky. Smažených býčích žláz spořádal kilogram za necelé tři minuty.
Býčí žlázy však připravil místní kuchař netradičně na víně se slaninou. „Obvykle je připravuje jako řízek v trojobalu, ale řízky na rychlost jsem už jedl. Zvolili jsme proto přírodní úpravu a kilogram masa,“ přiblížil Němec pro ČTK. Za dvě minuty a osmapadesát vteřin byl talíř prázdný.
O uvedení nového rekordu bude jedlík žádat zpětně podle videozáznamu a výpovědi svědků, na místě totiž nebyl nikdo z agentury Dobrý den. Na Blanensko se nicméně vrací pravidelně. V roce 2021 tak v Boskovicích například snědl rekordní pizzu o průměru přes půl metru za devět minut a čtyři vteřiny. A před rokem na trhu s tropickým ovocem spolykal za pět minut téměř tři kilogramy banánů.
Jaroslav Němec se věnuje pojídání jídel na čas osmnáct let a proslavil se mimo jiné tím, že jako první na světě spořádal menu složené ze tří nejvíce zapáchajících jídel. Zkvašeného žraločího masa hákarl, švédské jídlo ze zkvašeného rybího masa surströmming a ovoce durian. „Když jsem se chystal sníst tarantuli, zjistil jsem, že problémem by mohly být chloupky, které se člověku mohou zapíchnout do krku. Ale domluvil jsem se s kuchařem na úpravě a žádné problémy nebyly,“ vzpomínal Němec na další ze svých dobrodružství.(Luke)