Degustaci jídla, vína a destilátů letos na Špilberk Food Festivalu doprovodí královská hostina

Autor článku: Dopisovatel, pro číslo 10/2015, vloženo dne 26.05.2015

[Stálý odkaz na článek]

Brno, 26. května 2015 * Menu jako pro krále. Tak by se dal označit 4. ročník Špilberk Food Festivalu, který se odehraje na hradu Špilberk ve dnech 5. až 7. června. S exkluzivní novinkou se představí KOISHI restaurant, který si pro návštěvníky připravil delikátní pětichodové menu s vybranými víny přímo v prostředí Královské kaple. Na účastníky festivalu čeká také workshop alternativních metod přípravy kávy nebo soutěž v otevírání ústřic. Na pódiu se prostřídají zajímavé osobnosti z gastronomického světa, které předvedou svůj um. Hlavními hosty budou rovnou dva michelinští šéfkuchaři, Ital Federico Delmonte a Francouz Guillaume Delaunay.

Šéfkuchaři z celkem 13 jihomoravských restaurací si připravili pro návštěvníky Špilberk Food Festivalu vybraná menu. „KOISHI restaurant dokonce připraví registrovaným zájemcům exkluzivní pětichodové menu doplněné o vybraná vína. Na této hostině budou přítomní i vinaři a majitelé KOISHI restaurantu, kteří ji obohatí svými zajímavými příběhy. To vše v jedinečné atmosféře stylové Královské kaple,” popisuje organizátorka Marie Šotkovská. Vstupenky na toto královské menu jsou k dispozici až do 31. května přímo v KOISHI restaurantu na Údolní 11 v Brně. Festivalové vstupenky jsou dále v prodeji ve vybraných restauracích a ve festivalové dny přímo na místě konání.

Další speciální vstupenkou, kterou si můžou zájemci zakoupit, je vstupenka na řízenou degustaci vinařství z vinného baru PETIT CRU, která se odehraje v prostorách Babinský bistro. Se svými vybranými víny se tam představí pět jihomoravských vinařství. Víno bude téct proudem také přímo na Špilberku. I zde budou probíhat speciální řízené degustace pod vedením VOC Znojmo. Ty budou spojené s prohlídkou kasemat hradu Špilberk. Zároveň každá restaurace nabídne k připravenému menu pečlivě vybraná vína. V ceně vstupenek na festivalový pátek za 1 750 Kč je zahrnutá konzumace v hodnotě 750 Kč, volný vstup na degustace, welcome drink a večerní hudební zábava s DJi a elektroswingem ze SONO Centra. Vstupenky na sobotu nebo neděli lze pořídit za 500 Kč a je v nich zahrnuto 250 Kč na konzumaci z festivalové nabídky.

Molekulární mixologie, otevírání ústřic a ohnivá barmanská show

Špilberk Food Festival není jen o konzumaci dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. „V rámci festivalových dnů bude probíhat několik workshopů, které povedou odborníci svého řemesla. V pátek tak budou mít návštěvníci možnost zúčastnit se degustace destilátů, dále budou probíhat degustace čajů vysoké kvality pod vedením propagátora čajové kultury Daniela Kláska nebo workshop s názvem Kouzlo alternativních metod kávy. A díky partnerovi festivalu Pivovaru Starobrno se návštěvníci přiučí tajům pivního sommelierství, ” doplňuje za pořadatele Šotkovská.

Po všechny tři festivalové dny bude návštěvníky bavit cimbálová muzika a jazzové trio. Doprovodný program Špilberk Food Festivalu je letos opravdu bohatý. Svůj um představí například Jakub Jurka, který se zaměřuje na budoucnost kuchyně - molekulární mixologii. Dále se návštěvníci můžou těšit na mistra světa v míchání nealkoholických nápojů Achima Šipla, šéfcukrářku Adélu Hostáškovou nebo na barmana s ohnivou show Martina Vogeltanze. Chybět nebude ani přední český šéfkuchař Dalibor Navrátil, který zároveň návštěvníky provede celým festivalem. Naopak své vlastní dovednosti si můžou návštěvníci vyzkoušet v rámci soutěže v otevírání ústřic.

O Špilberk Food Festivalu

První ročník Špilberk Food Festivalu proběhl v roce 2012 a od té doby se těší stoupající oblibě hostů. Je určený pro milovníky delikátního jídla, ale také pro ty, kdo chtějí ochutnat speciality z restaurací, do kterých běžně nechodí. „Špilberk Food Festival není jen o jídle, je to o vášni z vaření, o gastronomii jako umění,“ popisuje organizátorka akce Kateřina Bílková.
Konzumace jídla a degustace vína se platí festivalovou měnou, tzv. florény (1 F = 25 Kč). Při zakoupení vstupenky automaticky dostáváte jejich určitý obnos. Florény je možné dokoupit také ve směnárnách přímo na místě akce.
Otevírací doba Špilberk Food Festivalu je v pátek od 13 do 01 hodin, v sobotu již od 11 do 21 hodin, v neděli od 11 do 19 hodin.

Marie Šotkovská
Pořadatelka
Tel.: +420 602 304 777
Mail: marie@wewine.cz



Všechny články z tohoto čísla (10/2015):

Rubrika: Zpravodajství
Betany hostila zahradní slavnost
Boskovice pokračují v regeneraci zeleně
Boskovice rozvíjí rodinnou politiku
Boskovice slavily výročí osvobození
Černohorský pivovar uvádí nové pivo
Darují krev se zdravým městem
Festival hotelnictví probíhal naposledy
Hejtman Hašek podepsal memorandum o spolupráci s Českou unií sportu
Hejtman vítá větší spolupráci českých a rakouských záchranářů
Chystá se nové jednání o návratu Slovanské epopeje
Kočárová chodba objevem roku
Koupaliště Červenka otvírá již tento pátek
Koupaliště se připravují na zahájení sezóny
Kraj pošle nemocnicím miliony na investice
Kraj rozšiřuje spolupráci s brněnskými vysokými školami
Kraj uvolnil dotace na rekonstrukce sportovišť
Mezinárodní cvičení ve Vratěníně prověřilo záchranné složky
Michal Hašek ocenil příslušníky Traumateamu po návratu z Nepálu
Muzea v Blansku a Boskovicích sjednotí krajskou síť
Muzejní noc podpoří historii i tvořivost
Na podporu cyklistiky směřuje z krajského rozpočtu 5 milionů korun
Odhalili další varnu drog
Pivovar Černá Hora odmítá jakoukoliv změnu dodavatele vody
Policie má snazší přístup do databází
Povinná výbava je pouhé minimum, aneb Ve tmě stejně žárovku nevyměníte
Pro havárie na vodovodech máme krizový plán
Provozní doba pro veřejnost - Městské lázně Boskovice 21. 5. - 7. 6. 2015
RH Faktor vyhrála Eliška Matušková
Rychlost investice HTC na jižní Moravě nemá obdoby
Tancini club Boskovice třetí na Mistrovství České republiky
V případě ukradených knih padla obvinění
Vicepremiér Bělobrádek navštívil jižní Moravu
VIDA! Centrum přivítalo stotisícího návštěvníka
Vodárenská pomůže pořadatelům táborů
Vyvěsí moravskou vlajku
Začíná rekonstrukce ulice Chrudichromská

Rubrika: Kultura
17. ročník VÝSTAVY OBRAZŮ
Jedinečná přehlídka nizozemských řádů a vyznamenání
Křest knihy "Nejstarší fotografie Brno / Alteste fotografie Brünn"
Náměšťfest 2015 zahájí Cimbal Classic
První výstava v brněnské Vile Löw-Beer
Vernisáž výstavy: Vladimír Kokolia, Karel Pivoňka: Myšlenky spatřené
Zdeněk Šerebl: Podzemí Moravského krasu ve fotografii

Rubrika: Sport
Blansko vykročilo k záchraně
Cyklisté závodili ve Valchově
Fotbalisté ZŠ Boskovice nejlepší na okrese
Fotbalové soutěže finišují
Fotbalový turnaj E.ON Junior Cup zavítá do Ústeckého kraje
Hokejisté doma nezaváhali
Hokejistům úvod vyšel
Plavci soutěžili v Blansku
Pokračoval Turnaj čtyř zemí
Senzační obrat fotbalistů
Tenisté porazili Mokrou Horu
Velké Opatovice hostily olympiádu dětí
Výsledky fotbalových soutěží _23. kolo
Výsledky fotbalových soutěží _24. kolo
Vzpěrači získali pět medailí

Rubrika: Představujeme
Prodejna Tennis-Sport se nově zaměří i na golf
S ALERGIÍ v POSTELI
Salon SERAFIN – váš expres do menších velikostí

Rubrika: Černá kronika
Policie INFORMUJE

Rubrika: Napsali nám
„PROMĚNA“ v Nemocnici Blansko
Akce Dej si střeva dohromady zve na konzultace k odborníkům zdarma
Aktualita - Rok smíření
Benešov u Boskovic oslavil 70 let od konce druhé světové války
BOSKOVICE PŘED 70 LETY
Další vybojované vítězství
Degustaci jídla, vína a destilátů letos na Špilberk Food Festivalu doprovodí královská hostina
Do knihovny za sochami
Dobrovolnictví. Má to smysl?
Evropské finále soutěže Hyundai Award poprvé v Praze
Hlučínu to napodruhé vyšlo a těší se z postupu
Hyundai je po 5 měsících stále druhou nejprodávanější značkou českého trhu
Charitativní koncert Czech Virtuosi a Esther Yoo
Chlouba českých pěstitelů je tu pro vás!
Invia v Brně hledá nové prodejce zájezdů, nabízí rozvoj kariéry v cestovním ruchu
Jan Černý v Krumlově v cíli, ale bez oslav
Jste obézní? Zapomeňte na běh a jděte si zaplavat do teplé vody
Jubilejní ročník Svatebního show
Kaufland team běžel pro Paraple
Kaufland získal ocenění Superbrands 2015
Královna Kunhuta se vrátila na svůj hrad 23. května 2015
Kuriozita - Sraz českých vousáčů v Brně
Novinka mezi kotli na tuhá paliva: ENBRA TP-EKO splňuje parametry 5. emisní třídy
Paramo přichází s redesignem značky Mogul podpořený mediální kampaní
Program Pivovarských dnů doplní komentovaná procházka „Po stopách brněnských pivovarů“
Projekt „My pro vodu – voda pro nás“ ve Svitávce
Rokycany doma neuspěly a zkusí to znovu. Postoupili hráči SK ZČE Plzeň
Slavnostní mše svatá ve Žďárné
Studium pro sportovní manažery má dalšího partnera
Svátky řemesel a krásy ušlechtilých koní
Unikátní sklepní ulička v petrovských Plžích se otevře výletníkům
Unikátní vzdělávací program pro sportovní manažery
Úvodní schůzka studentů s brněnským primátorem přinesla první úkoly
V Blansku se bude závodit na nejrovinatější silniční desítce!
V soutěži Skupiny MOL Freshhh 2015 zvítězil tým „Just Ask Siri“
Vážení představitelé obecních úřadů Letovic, Vranové, Křetína a Lazinova
Vzrostl počet lidí zásobovaných pitnou vodou
Zdechovský: Norsko by se mělo učit od Znojma, jak se starat o rodiny
ZLATÁ UDICE 2015
Změřte si zdarma své zdraví